1. Hoe AFAS het als softwarebedrijf keer op keer wint van de grote theaters in Nederland: ‘Bij ons klopt alles’
    PREMIUM
    musical awards

    Hoe AFAS het als softwarebe­drijf keer op keer wint van de grote theaters in Nederland: ‘Bij ons klopt alles’

    Niet in de RAI, niet in Ahoy, niet in het Circustheater, nee: de Musical Awards, het hoogtepunt van het Nederlandse theaterseizoen, worden dit jaar live uitgereikt in... Leusden. Het is het zoveelste huzarenstukje dat AFAS naar het eigen theater weet te halen. Hoe krijgt een nota bene softwarebedrijf dát voor elkaar? ‘Nu de Gouden Televizier-ringen nog!’
    Leusden
  2. Amersfoortse fractievoorzitter geeft toe dat hij geheime informatie gelekt heeft: ‘Spijt mij geweldig’

    Amersfoort­se fractie­voor­zit­ter geeft toe dat hij geheime informatie gelekt heeft: ‘Spijt mij geweldig’

    Hans van Wegen, fractievoorzitter van de Burger Partij Amersfoort (BPA), geeft toe dat hij geheime informatie gelekt heeft uit een vergadering. In een gesprek met deze site gaf hij eerder aan dat hij vond niets strafbaars te hebben gedaan, maar in een excuusbrief aan burgemeester Bolsius en zijn collega-raadsleden blijkt hij dagen eerder al diep door het stof gegaan. ‘Het spijt mij geweldig’.
    Amersfoort
Wil je niet missen: Mondriaanwandeling

Wil je niet missen: Mondriaan­wan­de­ling

Op 7 maart 1872 werd Pieter Cornelis Mondriaan geboren aan de Kortegracht in Amersfoort. Hoe leefde de familie hier en hoe zag de stad eruit in zijn jeugd? Ontdek Amersfoort door de ogen van de jonge Mondriaan! Met archieffoto’s brengen de Amersfoortse Gidsen onze stad aan het eind van de negentiende eeuw tot leven en breng je tijdens de tour een bezoek aan een armenhuisje. De tour start achter het Mondriaanhuis en kost 10 euro per persoon.
Amersfoort
De deelscooters van Go Sharing zijn terug in Amersfoort: vind jij dat een vloek of een zegen?
praat mee
40

De deelscoo­ters van Go Sharing zijn terug in Amersfoort: vind jij dat een vloek of een zegen?

Scooters die in vlammen opgaan, klachten over verkeerd parkeren, maar óók veel reizigers die dolgraag op de groene tweewielers door de stad zoeven. Na een roerige geschiedenis van Go Sharing in Amersfoort zijn de scooters eind 2022 weggehaald. Nu zijn ze terug, berichtte het AD vorige week. Wat vind jij, vraagt verslaggever Johan Hardeman zich af. Zijn de deelscooters een vloek of een zegen?
Amersfoort

Topverha­len Amersfoort