1. Sagen, legenden en historie bij StoryTrail-wandeling in Amersfoort: ‘Meer gemeen dan we denken’

    Sagen, legenden en historie bij StoryTrail-wandeling in Amersfoort: ‘Meer gemeen dan we denken’

    Van legendes en sages tot echte historische gebeurtenissen. Het komt binnenkort weer allemaal voorbij in de Story Trail in Amersfoort, een stadswandeling waarbij verhalenverteller Melanie Plag deelnemers op interactieve wijze mee terug in de tijd neemt. „Oorlogen en veldslagen interesseren mij niet zo. Ik vertel liever de verhalen van Amersfoorters die hier 700 jaar geleden woonden.”
    Amersfoort
Amersfoortse Sterrenwacht opent aankomend weekend voor het laatst haar deuren: dit kun je zien

Amersfoort­se Sterren­wacht opent aankomend weekend voor het laatst haar deuren: dit kun je zien

Sterren(beelden) als Orion, de Grote Beer of de Poolster hebben we allemaal wel eens gespot. Tóch is er veel dat je met het blote oog niet kunt zien. Daarom opent de Sterrenwacht in Amersfoort tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen voor de zesde en laatste keer dit seizoen haar deuren voor het grote publiek. Arjeh Stofkooper van Sterrenwacht Midden-Nederland vertelt je precies wat voor bijzonderheden je op die avond kan spotten.
Amersfoort
Op zoek naar een leuk uitje in de regio Amersfoort? Check hier vier tips!

Op zoek naar een leuk uitje in de regio Amersfoort? Check hier vier tips!

De hoofdrolspeelster is nog maar 11 jaar oud en neemt je mee in een sprookje voor volwassenen over ongelijkheid. De grote vraag: wat als kinderen de baas waren in Nederland? Was er dan minder ongelijkheid en armoede? Voor de voorstelling zijn kinderen geïnterviewd met de vraag hoe ze het armoedeprobleem zouden aanpakken. In En ze leefden nog lang en gelukkig komen die verhalen langs op een bewegend multimedia decor.
Amersfoort
  1. Sparta kan aansluiten, zespuntenduel Hoogland en restant Roda’46: dit is het voetbalprogramma
    PROGRAMMA

    Sparta kan aansluiten, zespunten­du­el Hoogland en restant Roda’46: dit is het voetbalpro­gram­ma

    In de tweede en derde divisie staat in het paasweekeinde een ‘gewone’ speelronde op de planning. IJsselmeervogels treft DVS’33, de ploeg in vorm die afgelopen weekeinde Eemdijk met 5-0 klop gaf. Eemdijk moet op zijn beurt oppassen met het oog op de nacompetitie. Winst op HSC’21 is welkom. Sparta Nijkerk ontvangt koploper RKAV Volendam op De Ebbenhorst. Op maandag speelt vierdedivisionist Hoogland de inhaalwedstrijd tegen het Utrechtse DHSC.
    Hooglanderveen, Amersfoort
Amersfoort in tweestrijd over lot levende krabben en kreeften op de markt: ‘Stop met deze wreedheden’
reacties van lezers

Amersfoort in tweestrijd over lot levende krabben en kreeften op de markt: ‘Stop met deze wreedheden’

Mogen krabben levend worden verkocht op de markt? Wethouder Johnas van Lammeren, van de Partij voor de Dieren (PvdD), onderzoekt of het mogelijk is om de verkoop van levende schaaldieren op de markt te verbieden. We vroegen onze lezers wat zij hiervan vinden. „Levend koken hoort bij deze delicatesse. Vind je dit een vervelend idee, blijf dan alsjeblieft sla eten!”
Amersfoort
Vernielt hoge woontoren skyline Amersfoort? ‘We moeten de hoogte in!’
Reacties van lezers

Vernielt hoge woontoren skyline Amersfoort? ‘We moeten de hoogte in!’

Een woontoren van 50 meter die het zicht op OLV-toren ontneemt: moet dat kunnen of niet? Dat vroegen wij onze lezers nu de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) er bij het gemeentebestuur op aandringt om de woontoren Sam in Amersfoort niet op 50 meter hoogte te bouwen, maar het advies werd terzijde gelegd. ‘We zijn Europees Stad van het Jaar en daar hoort ook moderne nieuwbouw bij!’
Amersfoort

Topverha­len Amersfoort

  1. Ondanks petitie van 500 mensen wordt gevaarlijke situatie Hoogland niet teruggedraaid: dit gebeurt wél

    Ondanks petitie van 500 mensen wordt gevaarlij­ke situatie Hoogland niet terugge­draaid: dit gebeurt wél

    ‘Vanuit het niets’ komen er fietsen op de rijbaan. Deze gevaarlijke situatie ontstond na de herinrichting van de Hamseweg in Hoogland in 2021. Ondanks een petitie van vijfhonderd inwoners én een voorstel van oppositiepartij Amersfoort2014 wordt de oude situatie niet hersteld. Wel wordt de invoegstrook duidelijker en breder gemaakt, belooft wethouder Tyas Bijlholt (Verkeer, D66).
    Amersfoort